Site icon Пресса Украины

Бразилія в ООН просуває спільний з Китаєм “мирний план” по Україні

Луіс Інасіу Лула да Сілва

Бразилія в ООН просуває спільний з Китаєм "мирний план" по Україні

Бразилія просуває спільний із Китаєм “мирний план” щодо України в ООН, який планується представити країнам Глобального Півдня, повідомляє “Преса України” з посиланням на Reuters.

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва згадав про цей план на відкритті Генеральної Асамблеї ООН. Радник президента із зовнішньої політики Селсо Аморім представить план представникам 20 країн Глобального Півдня 27 вересня у Нью-Йорку. Очікується підтримка мирної пропозиції, але без участі європейських країн, які є ключовими прихильниками України. Серед запрошених країн: Колумбія, Єгипет, Індонезія, Мексика, Саудівська Аравія, Південна Африка та ОАЕ.

Україна також розробила власні мирні ініціативи, включаючи формулу миру та саміт. Перший саміт пройшов у Швейцарії у червні, а другий планується на листопад. У цей час країни, включаючи Китай та Бразилію, запропонували свої плани, орієнтовані на деескалацію, але без вимог відступу Росії, що Україна вважає неприйнятним. Президент Зеленський відкинув ці пропозиції як деструктивні. Бразилія зняла заморозку банківських рахунків компаній Ілона Маска.

Бразилія дала згоду на злиття Boeing і Embraer.

Exit mobile version