Site icon Пресса Украины

Ізраїль завдав авіаударів південним Ліваном, там говорять про понад 300 загиблих

Військові на залізниці

Ізраїль завдав авіаударів південним Ліваном, там говорять про понад 300 загиблих

Ізраїльські військові літаки завдали ударів по 1300 об’єктах Хезболли на півдні Лівану. Внаслідок ударів, за даними Міністерства охорони здоров’я Лівану, загинуло 356 осіб, з них 24 дитини та 42 жінки, ще 1240 осіб отримали поранення, повідомляє “Преса України” з посиланням на AP.

Ізраїльський військовий представник Даніель Хагарі повідомив, що удари знищили крилаті ракети, дрони та ракети Хезболли, багато з яких було заховано у житлових районах. Він надав фотографії, які, за його словами, доводять наявність зброї «Хезболла» серед цивільного населення.

На тлі збільшення кількості жертв ізраїльських атак тисячі мешканців південного Лівану залишають свої будинки. Ізраїль заявив про готовність розпочати наземне вторгнення, якщо це буде потрібно для усунення загроз. Представник ЦАХАЛу додав, що Ізраїль продовжуватиме військові дії, доки Хезболла не відведе свої сили від кордону. Американські офіційні особи попереджають, що конфлікт між Ізраїлем та Хезболлою може перерости у повномасштабну війну. У США ізраїльтянин визнав себе винним у контрабанді авіаційних запчастин до РФ в обхід санкцій.

Ізраїль та ХАМАС близькі до припинення конфлікту.

Exit mobile version