Site icon Пресса Украины

Зеленський про успіх Курської операції: судити поки що рано, але результати є

Володимир Зеленський

Зеленський про успіх Курської операції: судити поки що рано, але результати є

Оцінювати успіх Курської операції Сил оборони України поки що зарано, але вже є певні результати, повідомляє “Преса України” з посиланням на інтерв’ю президента Володимира Зеленського для The New Yorker.

Операція має кілька цілей: показати, що Україна здатна перейти в наступ, і продемонструвати партнерам, на що вона здатна за наявності ресурсів. Зеленський пояснює, що в умовах, коли РФ захопила частину Харківської області та загрожує Сумам, Україні потрібно було зробити сміливий крок, а не просто чекати на допомогу.

Хоча говорити про остаточний успіх чи провал рано, операція вже принесла результати — вона сповільнила російські сили, змусивши їх перекинути 40 тисяч солдатів у Курськ. Це послабило атаки на сході України.

Операція не завершить війну і не призведе до “кінця Путіна”. Проте вона показала партнерам України та світу, що Росія не контролює ситуацію так, як стверджує. Вона також демонструє росіянам, що Путін більше зосереджений на війні, аніж на захисті своєї землі. Раніше Зеленський заявив, що Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад.

Зеленський докладно пояснив Блінкену та Леммі, навіщо Україні бити вглиб РФ.

Exit mobile version