Site icon Пресса Украины

Попередження про нову шахрайську схему, зловмисники видаються мобільними операторами

Хакер за ноутбуком

Попередження про нову шахрайську схему, зловмисники видаються мобільними операторами

Правоохоронні органи попередили про нову шахрайську схему, що діє на території української держави. У рамках цієї схеми зловмисники представляються співробітниками мобільного оператора та збирають особисті дані, повідомляє “Преса України” з посиланням на Telegram-канал Головного управління Національної поліції у Рівненській області.

Представники правоохоронних органів заявляють, що шахраї змінюють SIM-картку вашого номера, намагаються отримати доступ до облікових записів та вкрасти кошти з карток.

Є ознаки, що вказують на шахраїв. На номер, до якого прив’язані банківські картки, надходять невідомі дзвінки. Ви можете отримувати SMS з одноразовим паролем для підтвердження платежу або зміни даних. Також може прийти сервісне SMS про блокування номера або заміну SIM-картки. В Україні за шахрайство з платіжними картками планують позбавляти волі.

Для того, щоб захиститися, потрібно прив’язати номер, пов’язаний з банківською картою до паспорта або перейти на контактне обслуговування. Не слід ділитися контактами із незнайомими.

Вже відомо про створення фальшивих документів для уклоністів.

Exit mobile version