Site icon Пресса Украины

Українські водії платитимуть штраф за провал тесту на екологічність

В Україні вирішили карати водіїв за вміст шкідливих речовин у відпрацьованих газах. Стало відомо, як виявлятимуть порушників та яке покарання на них чекає.

Новину передає «Преса України».

Сьогодні, 28 січня, стало відомо, що Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи готується передати ВРУ пропозицію щодо введення нового штрафу, який застосовуватимуть до власників автомобілів.

Так, було розроблено законопроект № 9360, який наразі передали Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. У документі зазначено, що автівки необхідно перевіряти на вміст забруднюючих речовин у відпрацьованих газах. Якщо вони перевищать гранично допустиме значення – водій може заплатити штраф. 

Як зазначається, він сягне 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Тобто 850 грн. Крім того порушник повинен буде протягом 14 днів усунути правопорушення.

За попередніми даними, перевіркою авто займеться Нацполіція. Однак лише після того, як відповідний законопроект буде передано Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності до ВРУ і остання дасть добро на його введення в дію.

 [articles_related]

Exit mobile version