Site icon Пресса Украины

Генсек ОБСЄ напророкував загострення конфлікту між Україною та РФ

Томас Гремінгер заявив, що відносини України та Росії досі не зрушили у правильне русло. За його словами, у будь-який момент «може спалахнути вогонь». Так, він мав на увазі, що у зонах кризової ситуації України можуть вестися агресивніші дії.

Новину передає «Преса України».

Генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі Томас Гремінгер заявив, що клімат у відносинах між Україною та Росією досі несприятливий. Навіть більше, конфлікт між двома країнами може загостритися. Про це Томас Гремінгер розповів в останньому інтерв’ю.

«У мене є побоювання, що може виникнути ланцюгова реакція. Там, де у них виникають окремі вогнища, де спалахує полум’я, коли-небудь, свідомо чи мимоволі, відбудеться ескалація», – зазначив він.

За словами генсека ОБСЄ, місця, де може «спалахнути вогнище», це Крим та лінія розмежування на Донбасі. Томас Гремінгер не виключив, що Москва підтримає свох найманців, які орудують у так званих «республіках» зброєю, або ж новою живою силою.

«Слід виходити з того, що бунтівним республікам, якщо вони виявляться під військовим тиском, знову буде надаватися підтримка з Росії», – підкреслив він.

Гремінгер зауважив, що Кремль міг би проявити жест доброї волі та звільнити хоча б 24 незаконно затриманих українців, яких взяли у полон 25 листопада в Азовському морі. Він також очікує від нормандської четвірки певних кроків.

«Було б добре отримати нові імпульси від нормандської групи, що складається з Німеччини, Франції, України і Росії, але в даний момент нам, на жаль, до цього дуже і дуже далеко», – підсумував він. 

 [articles_related] 

Exit mobile version