Site icon Пресса Украины

Генасамблея ООН прийняла резолюцію України щодо мілітаризації Криму

Генасамблея ООН прийняла резолюцію України про «мілітаризацію Криму та частини Чорного та Азовського морів». У Росії відреагували на такий хід подій «з жалем».

Новину передає «Преса України».

Сьогодні, 18 грудня, стало відомо, що Генасамблея ООН прийняла резолюцію України про «мілітаризацію Криму і Севастополя, а також частини Чорного моря та Азовського моря». Свій голос «за» віддали 66 краї. 19 країн виступили проти та 72 утримались.

Українська сторона висловлює у документі «серйозну заклопотаність у зв’язку з поступовою мілітаризацією Криму Російською Федерацією як держав, яка займається окупацією». У резолюції також згадується про напружену ситуацію в акваторії Чорного і Азовського моря.

Варто зазначити, що країни, які підтримали українську резолюцію, закликали Москву припинити дестабілізацію на анексованому півострові. Зокрема, шляхом перенесенням у Крим озброєння, в тому числі «ядерні літальні апарати і ракети, зброю, боєприпаси».

До слова, у резолюції також висловлюється стурбованість з приводу частих військових навчань на півострові, що може «підірвати регіональну безпеку, а також спричинити за собою значні довгострокові негативні екологічні наслідки».

У Росіїї на прийнятт резолюції відреагували з жалем. Про це розповів заступник постійного представника при ООН Дмитро Полянський.

«Група держав – членів ООН, в першу чергу з НАТО і ЄС, заохочує українців здійснювати нові злочини і провокації в ім’я західних політичних амбіцій», – заявив він.

Тим часом в Україні рішення країн ООН привітали.

 [articles_related]

Exit mobile version