Site icon Пресса Украины

Рух ХАМАС виступив за перемир’я з Ізраїлем

На тлі загострення ситуації між палестинцями та ізраїльтянами у ХАМАС зробили важливу заяву. Палестинський рух піде на перемир’я, однак за однієї умови. Стало відомо, якої.

Новину повідомляють іноземні ЗМІ, передає «Преса України».

За даними видання Reuters, палестинський рух ХАМАС готовий піти на перемир’я з Ізраїлем. Однак за однієї умови – якщо інша сторона конфлікту зробить теж саме. Тим часом у Jerusalem Post, посилаючись на прес-службу кабінету міністрів Ізраїлю з питань зовнішньої політики та безпеки, зазначили, що було прийнято рішення продовжувати військову операцію в Секторі Газа. 

Як зазначається, проти перемир’я виступили глава Міноборони Ізраїлю Авігдор Ліберман та ще три ізраїльські міністри. Як повідомлялось раніше, ХАМАС випустив з Сектору Газа 300 ракет. Всі вони були направлені на Ізраїль. В результаті ізраїльські сили теж відповіли вогнем.

Кількість жертв та потерпілих з обох боків уточнюється. За попередніми даними, загинув один ізраїльтянин та троє палестинців. Постраждалих вцілому понад 100 осіб.

До слова, палестинський президент Махмуд Аббас неодноразово заявляв, що Єрусалим «це вічна столиця Держави Палестина». Як відомо, раніше Дональт Трамп та ряд світових лідерів визнали Єрусалим столицею Ізраїлю. Після такого ходу подій у ХАМАС заявили, що американський лідер «відкрив ворота пекла».

 [articles_related] 

Exit mobile version