Site icon Пресса Украины

Монополіст Укртелеком братиме з українців подвійний тариф за послуги стаціонарної телекомунікації

Українці, які користуються стаціонарними телефонами, будуть змушені платити Укртелекому за новими тарифами. Так, їх підніматимуть і не один раз.

Новину передає «Преса України».

Стало відомо, що Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), дала добро на підвищення тарифів на фіксований телефонний зв’язок. Відбудеться воно в два етапи.

«Комісія прийняла рішення про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги та визнання таким, що втратило чинність рішення НКРЗІ від 28 листопада 2017 року № 606», – зазначили у прес-службі НКРЗІ.

Наступним кроком буде затвердження тарифів Мін’юстом. За словами директора департаменту корпоративних комунікацій Укртелекому Михайла Шуранова, після цього тарифи вступлять в силу.

Перший етап відбудеться у листопаді. Українці, які живуть у місті, платитимуть більше на 17%, або ж на 3-7 грн. Українці, які живуть у селах, платитимуть більше на 18,8%, теж на 3-7 грн більше.

«З початку 2019 року – для населення і юридичних осіб в містах підвищення складе 9% (від 2 до 5 грн), для сільських юридичних осіб – 12% (3-6 грн), для бюджетних установ – 14,7% (3-7 грн), для сільського населення тариф підвищиться на 18,7% (4-9 грн) в залежності від типу підключення (окрема лінія, спарена, погодинної або без погодинної тарифікації тощо)», – уточнили у прес-службі.

Довідка: Укртелеком є монополістом на українському ринку фіксованого зв’язку, а також найбільшим в країні інтернет-провайдером.

 [articles_related] 

Exit mobile version