Site icon Пресса Украины

Сирія купує кримське зерно – Reuters

У Криму знайшли, кому продавати зерно. Так, його купує Сирія, однак розплачуватися грошима вона не має змоги.

Новину повідомляє Reuters, передає «Преса України».

Іноземні журанлісти дізнались, що окупаційна влада Криму торгує зерном. Відправляють його за кордон, а саме в Сирію. Встановлено, що з липня минулого по травень поточного року з анексованого півострова було відправлено щонайменше 170 тисяч тонн зерна.

Те, що Сирія купує кримське зерно підтвердив так званий «заступник прем’єр-міністра» Криму Георгій Мурадов. За його словами, Росія не вводила санкцій проти Сирії, тому країни співпрацюють.

Як відзначає видання, охоплена багаторічною війною Сирія страждає від нестачі пшениці. Західні трейдери відмовились співпрацювати з сирійським лідером Башаром Асадом, якого звинувачують у тривалих бойових діях в країні.

«Ряд судів доставили зерно з Криму до сирійського порту Тартус, де у РФ є військово-морська база. Інші вантажі пішли до Лівану, після чого були перенаправлені до Сирії», – розповіли журналісти.

Тим не менше, як виявилось, за зерно Дамаск платить не грошима, а оливковою олією та овочами. У Міністерстві сільського господарства Росії додали, що збільшення експорту зерна з Криму стало можливим завдяки хорошим врожаям, яким сприяла «держпідтримка регіону з РФ».

За даними журналістів, через введені санкція Крим не може відвантажувати своє зерно ніде, крім Сирії. Також уточнюється, що щорічно на півострові збирають близько 1,4 млн тонн зерна, з яких 1 млн тонн – передбачено на експорт. Однак цьогоріч врожаї у Криму будуть меншими через посуху. У зв’язку з цим кримчан попередили, що, ймовірно, воду вони отримуватимуть погодинно.

До слова, антиросійські санкції, введені ЄС, продовжено до 23 червня 2019 року. Обмеження передбачають заборону на імпорт в ЄС продуктів з Криму.

 [articles_related]

Exit mobile version