Site icon Пресса Украины

В Україні роздрукували календарі ЧС-2018 із мапою Росії, включаючи Крим

На одному із типографічних підприємств розпочався масштабний друк календарів до Чемпіонату світу з футболу – 2018. На картинці зображена мапа Російської Федерації, де окупований Крим також є частиною країни-агресора. Такий факт виявили в СБУ.

Новину передає «Преса України».

«Співробітники Служби безпеки України попередили розповсюдження антиукраїнської друкованої продукції в інтересах країни-агресора. Правоохоронці задокументували факт виготовлення на одному з приватних поліграфічних підприємств України календарів футбольних ігор ЧС-2018, із зображенням карти РФ з тимчасово окупованою територією АР Крим.  За інформацією спецслужби, вказані календарі мали надійти до роздрібного продажу по всій території нашої держави», – розповіли в прес-центрі СБУ.

Наразі проти підприємства відкрито кримінального провадження. Також СБУ виясняє, хто саме був замовником такого масштабного друку антиукраїнських календарів. Усю партію продукції вилучено. 

До слова, днями в МЗС України закликали футбольних фанатів не їхати на територію Росії. «Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Російської Федерації для відвідання змагань фінальної частини чемпіонату світу з футболу, яка відбудеться з 14 червня по 15 липня 2018 року. Перебування громадян України на території РФ пов’язане із серйозними загрозами для особистої безпеки. Російські силові структури та каральні органи  вдаються до затримань та звинувачень у шпигунській або терористичній діяльності, вчиняють проти українців інші провокативні дії. У порушення своїх зобов’язань за Віденською конвенцією про консульські зносини 1963 року Росія вдається до ганебної практики обмеження або взагалі відмови у доступі до затриманих громадян України консулів та адвокатів. Можливості консульського захисту громадян України на території держави-агресора на теперішній час – обмежені», – зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, нещодавно очільник МЗС Павло Клімкін розповів, що проти консула України в німецькому Гамбурзі Василя Марущинця відкрито дисциплінарне провадження. «Антисемітам та тим, хто розпалює міжнаціональну ворожнечу, не може бути місця ні в цивілізованому суспільстві, ні в МЗС.  Держсекретар МЗС України починає дисциплінарне провадження. В усіх деталях ґрунтовно розберемося», – зазначив Клімкін. 

[articles_related]

Exit mobile version