Site icon Пресса Украины

Сі Цзіньпін скинув Путіна з верхівки рейтингу найвпливовіших людей світу – Forbes

Цього року Володимир Путін більше не займає перше місце в рейтингу найвпливовіших людей світу. Тим не менше, він опинився поруч з Сі Цзіньпіном та Дональдом Трампом.

Новину передає «Преса України». 

Голова КНР Сі Цзіньпін зайняв верхівку рейтингу найвпливовіших людей світу, який щорічно представляє видання Forbes. Китайський лідер залишив позаду Володимира Путіна, який чотири роки поспіль тримав першість. Так, російський президент зайняв друге місце. Третє дісталось Дональду Трампу.

Як зазначає Forbes, Сі Цзіньпін зумів краще за інших світових лідерів зміцнити владу.

«Він користується культом особистості, якого не бачили з часів голови Мао (Цзедуна, голови ЦК КП Китаю з 1943 по 1976 роки. – ред.)», – додало видання.

Крім того, у топ-10 потрапили канцлер Німеччини Ангела Меркель, засновник Amazon Джефф Безос, Папа Римський Франциск, засновник Microsoft Білл Гейтс, наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман, прем’єр Індії Нарендра Моді та співзасновник Google Ларрі Пейдж.

Варто зазначити, що цього року у рейтингу з’явилось 17 нових імен. Під час складання списку у Forbes заявили, що було розглянутj сотні кандидатів, які займаються різними сферами діяльності. Всього у рейтинг найвпливовіших людей світу входить 75 осіб.

«На планеті Земля близько 7,5 мільярдів людей, але ці 75 чоловіків і жінок змушують світ крутитися. Щорічний рейтинг Forbes найвпливовіших людей в світі виділяє одну людину з кожних 100 мільйонів, чиї дії важать найбільше», – підкреслили автори рейтингу.

Як повідомлялось раніше, актор з серіалу «Гра престолів» був визнаний найсильнішою людиною у світі.

 [articles_related]

Exit mobile version