Site icon Пресса Украины

Республіканці висунули Трампа на Нобелівську премію

Американські конгресмени запропонували дати Дональду Трампу Нобелівську премію миру. Престижну нагороду американському лідеру пропонують вручити у наступному році.

Новину передає «Преса України».

У США члени Республіканськіої партії виунули Дональда Трампа на Нобелівську премію миру. 18 конгресменів підписали відповідний лист, у якому зазначено, що американський президент повинен отримати у 2019 році премію «за визнання його роботи у завершенні корейської війни».

«Ніхто не заслуговує на цю премію, окрім Трампа, так як його невтомна робота спрямована на мир у нашому світі», – йдеться у листі.

Головний ініціатор ідеї Люк Мессер вже відправив лист Норвезькому комітету Нобелівської премії. Варто зазначити, що згідно з правилами, висувати кандидата на номінацію можуть конгресмени, як колишні, так і нинішні, професори університетів та колишні лауреати премії.

Нагадаємо, нещодавно Північна та Південна Кореї домовились припинити ворожнечу. Крім того, сторони погодились підписати мирний договір про закінчення війни, яка технічно триває 70 років. Раніше США на чолі з Трампом та інші країни критикували КНДР за системні ядерні випробування. Вашингтон попереджав, що за дестабілізацію у регіоні Північ стикнеться з жорсткою відповіддю. Тим не менше стало відомо, що КНДР, Південна Корея, Китай та США проведуть спільні переговори щодо зміцнення миру.

[articles_related]

Exit mobile version