Site icon Пресса Украины

Тереза Мей завдасть новий удар РФ за допомогою союзників з ЄС – Bloomberg

Тереза Мей націлилась закликати країни ЄС вислати геть російських депутатів. Так, британський прем’єр готова навіть надати світовим лідерам розвіддані, які свідчать, що Кремль причетний до отруєння Скрипаля.

Новину передає «Преса України».

Впливове виданя Bloomberg повідомило, що британській прем’єр Тереза Мей вирішила не зупинятися у справі про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля. Після оголошення про видворення з Великої Британії російських диломатів вона націлилась підбурити інші країни ЄС зробити це ж саме.

Як зазначає видання, для того, щоб європейські союзники наслідували приклад Великої Британії Лондон готовий надати розвідувальні дані зі справи «Скрипаля». Про це заявили джерела Bloomberg, знайомі з ситуацією.

Очікується, що сьогодні, 22 березня, на саміті ЄС в Брюсселі Мей поспілкується з іншими світовими лідерами з приводу цього питання.

«Вона попередить лідерів союзу про «загрозу Росії для всієї Європи» та закличе оголосити про видворення російських дипломатів з ряду країн», – відзначає видання.

Нагадаємо, Велика Британія звинувачує Росію у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки, які знаходились на території королівства. Кремль звинувачення заперечує. За попередніми даними, у Росії Скрипаля звинуватили у шпигунстві на користь британської розвідки.

Як повідомлялось раніше, представник партії «Свобода» Ігор Тенюх заявив, що США та Велика Британія здатні поставити Росію на місце, однак Україна, в якій розгорілась війна, не може навіть розірвати дипвідносин з країною-агресором. Львівський депутат закликав Київ вислати геть з країни російських дипломатів.

 [articles_related]

Exit mobile version