Site icon Пресса Украины

Петро та Марина Порошенко вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні (ВІДЕО)

Петро Порошенко заявив, що вшанування загиблих під час подій на Майдані – почесний обов’язок. Президет також розповів про створення музею, присвяченого полеглим у 2014 році патріотам.

Про це президент повідомив на своїй сторінці у соцмережі. Новину передає «Преса України».

Сьогодні, 20 лютого, у день Героїв Небесної Сотні український президент Петро Порошенко разом з першою леді країни Мариною Порошенко вшанував пам’ять загиблих під час Революції гідності. Вони прибули до Хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні, де вклонилися загиблим майданівцям.

«Герої Небесної Сотні – справжні янголи-охоронці України. Вони віддали найголовніше, що у них було – свої життя – за кращу долю для нас, назавжди ставши орієнтиром для майбутніх поколінь вільних українців. Герої не вмирають…», – зазначив Порошенко.

Президент України також прокоментував спорудження Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні. За його словами, музей відповідає очікуваням суспільства. Він також наголосив, що збереження пам’яті про відважних людей, які у 2014 році виступили проти режиму влади – почесний обов’язок. 

До слова, сьогодні у межах пам’ятних заходів проведуть молебень родин Героїв Небесної Сотні у Михайлівському соборі та біля Хреста поблизу верхнього виходу з метро «Хрещатик».

Як повідомлялось раніше, з нагоди четвертої річниці Революції гідності волинський священник представив унікальне відео, на якому видно, що відбувалось у столичному храмі під час розстрілу учасників протесту.


[articles_related]

Exit mobile version