Site icon Пресса Украины

Прикордонник Харкова зрадив Україні з «ЛНР» за керівну посаду

Один із харківських прикордонників вирішив, що достойний підвищення, і почав співпрацювати з бойовиками «ЛНР». Там йому пообіцяли керівну посаду в їхній «структурі» і уже почали давати перші завдання. На щастя, зрадника вчасно упіймали.

Новину передає «Преса України» з посиланням на повідомлення СБУ.

Зрадником виявився один із заступників начальника Харківського прикордонного загону. Він організував схему отримання з громадян грошей за не внесення інформації щодо перетину кордону до відомчої бази даних. А ще – постійно вів таємні переговори із бойовиками самопроголошеної «ЛНР».

«Полковник залучив до протиправної діяльності інших військовослужбовців Східного регіонального управління держприкордонслужби. Під час відкритого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували отримання посадовцем 500 доларів за нелегальне переправлення через кордон громадянки РФ», – деталізували в СБУ.

За даними слідчих, прикордоннику оголосять підозру в створенні терористичної групи чи терористичної організації. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, днями у столичному аеропорту Борисполя прикордонники упіймали громадянина Азербайджану, який знаходиться у розшуку Інтерполу. За даними оперативників, чоловік хотів полетіти із Києва у Стамбул. У міжнародний розшук він потрапив за торгівлю людьми.  

[articles_related]

Exit mobile version