Site icon Пресса Украины

До 2025 року членами ЄС стануть ще дві країни

Європейський союз готується прийняти до себе ще 6 країн. Найближчим часом членство очікує отримати новоспечений член НАТО Чорногорія та ще одна балканська країна.

Новину передає «Преса України».

Стало відомо, що у стратегічному документі Єврокомісії згадуються дві країни, які можуть стати членами Європейського Союзу. Мова йде про Сербію та Чорногорію. Як зазначається, вступ країн у союз передбачений до 2025 року.

Нову стратегію ЄС щодо балканських країн згодом представить єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоганнес Ган. Подія відбудеться звтра, 6 лютого, у Брюсселі.

За попередніми даними, обом претендентам на вступ ЄС будуть пред’явлені певні вимоги. Які саме – наразі невідомо. До слова, наступними на черзі до вступу у ЄС можуть стати Боснія і Герцеговина, Македонія, Албанія та Косово.

Нагадаємо, у минулому році Чорногорія стала повноцінним членом НАТО. Керівництво країни пояснювало, що після її вступу в альянс Росія матиме менший вплив в Південно-Східній Європі. Це також блокує її від так званих «теплих морів» в Європі, які можуть бути використані для військового втручання на Близькому Сході.
[articles_related] 

Exit mobile version