Site icon Пресса Украины

Процедура призначення і звільнення омбудсмена ВР буде змінена

Президент України Петро Порошенко незабаром визначитися з пропозиціями щодо процедури призначення і звільнення уповноваженого парламенту з прав людини. Його пропозиції будуть представлені як зміни до двох законів: “Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини” та “Про Регламент Верховної Ради України”. ВР буде їх розглядати перед тим, як прийняти.

Новину повідомляє «Преса України».

“31 липня президент Петро Порошенко підписав Закон “Про Конституційний суд України”… До прикінцевих положень цього закону народними депутатами було включено норми щодо процедури призначення та звільнення омбудсмена. Це не стосується функціонування Конституційного суду. Однак парламент ухвалив закон про Конституційний суд у цілому разом із цими нормами, а тому введення закону в дію без них є неможливим. Питання процедури призначення та звільнення омбудсмена потребує окремого вирішення”, – пояснюється рішення президента у повідомленні.

Нагадаємо, у прикінцевих положеннях закону “Про Конституційний суд України” вносяться зміни до порядку обрання обмудсмена з таємного голосування ВРУ на відкрите голосування, що неодноразово критикували парламентарії. Багато поправок, що стосувалися цієї теми, не набрали достатньої кількості голосів. Одну з поправок було анонсовано як скасування відкритого голосування ВР за омбудсмена, однак зрештою виявилося, що вона присвячена іншій темі.

[articles_related]

Exit mobile version