Site icon Пресса Украины

У Пентагоні розробили стратегію поставок зброї Україні – ЗМІ

Держдепартамент США і Пентагон спільно розробили план про постачання озброєнь українській стороні для стримування російської агресії. Про це пише видання The Wall Street Journal. Також відомо, що схвалення Білого дому на це ще чекають.

Новину повідомляє «Преса України».

За інформацією газети, військові посадові особи і дипломати США характеризують зброю як оборонну, яка призначена для того, щоб “стримувати агресивні дії з боку Москви”. Згідно з пропозицією Пентагону і держдепартаменту, США будуть поставляти Україні протитанкові гармати, також, ймовірно, ракетні комплекси Javelin і засоби протиповітряної оборони.

Також повідомляється, що, за словами чиновників, план буде полягати в тому, щоб розмістити протитанкові ракети, де “українські війська перебувають далеко від передової лінії фронту конфлікту”. Таким чином, політики зможуть “обмежити ризики ескалації” і послабити критику з приводу того, що ці кроки можуть викликати “наступальні дії Києва”.

Високопоставлений чиновник в адміністрації США зазначив, що рішення про постачання не обговорювалося в Білому домі, президент Дональд Трамп не був проінформований про ці плани, і його позиція незрозуміла. Як зазначає видання, деякі американські та українські чиновники заявляють, що, ймовірно, Білий дім прийме остаточне рішення з цього питання тільки через кілька місяців.

Як зазначає газета, офіційний представник Пентагону Мішель Балданса зазначила, що США не виключили можливість поставок “смертоносної оборонної зброї Україні”. За словами чиновників, міністр оборони США Джеймс Меттіс підтримав план. Відзначається, що якщо Україна буде використовувати зброю неналежним чином, Вашингтон може прийняти рішення відкликати технічну допомогу. 

Нагадаємо, офіційний представник Пентагону Джефф Девіс заявив, що рішення про постачання летальних видів озброєння, які просить Київ, поки не прийнято. Також раніше спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що Вашингтон розглядає можливість відправки зброї українським збройним силам.

[articles_related]

Exit mobile version