Site icon Пресса Украины

Команда ЗСУ здобула перемогу в IT-змаганнях НАТО (ВІДЕО)

Військове з’єднання C4ISR Ukraine центру Збройних сил України взяло участь в змаганнях серед найкращих ІТ-експертів НАТО “Enterprise Architecture Hackathon-2017”. Це була єдина команда із шести учасників, що представляли країну-партнера НАТО. Вони здобули дві перемоги у трьох змаганнях.

Новину повідомляє «Преса України».

Україна вперше взяла участь у цих змаганнях. Українська команда була єдиною, що представляла країну-партнера НАТО, єдиною, до складу якої увійшла дівчина. Крім того, українська команда була наймолодшою із 30 команд-учасниць. Один із переможців “Хакатону”, старший лейтенант Сергій Гальчинський і керівник проекту “Аеророзвідка” Натан Хазін розповіли про конкурс.

“Ми були нагороджені сертифікатами та дипломами для кожної з команд і отримали відзнаки від Allied Command Transformation: кожен учасник команд-переможців. Від України і нашого центру були представлені дві команди, які брали участь в Coding і Join Challenge. Для нас це було просто феноменально. У цих двох категоріях ми отримали перші місця… Причому члени журі були вражені інноваційним підходом”, – розповів старший лейтенант Гальчинський.

“Ми не чекали взагалі, що це буде перемогою. Тільки участь для країни – це вже статус. Але коли ми отримали дві перемоги з трьох змагань – це був шок. Власне, і для нас, і для “Хакатону” також”, – додав Натан Хазін.

“Перевага наша над націями НАТО в тому, що ми свій шлях автоматизації тільки розпочинаємо. І зараз, починаючи імплементувати будь-які системи, ми можемо вибрати найновші технології і на базі їх спроектувати якісне рішення”, сказав Гальчинський.  

Нагадаємо, в Одесі 19 березня на стадіоні СКА українські моряки грали у футбол з командами мінно-тральної групи НАТО. Команда ВМСУ впевнено здобула перемогу в імпровізованому турнірі. Правда, в кожній грі з поля забирали травмованого іноземця.

[articles_related]

Exit mobile version