Site icon Пресса Украины

Українські «Оплоти» для Таїланду замінять БТРи Norinco

Іноземні видання повідомляють невтішні новини для вітчизняного «Укроборонпрому». Їхні БТРи та «Оплоти» більше не потрібні Таїланду, який відмовився від них на користь аналогічних виробництва Norinco.

Новину повідомляє «Преса України».

На виставці військового озброєння LIMA-2017 в Малайзії, армія Таїланду підписала контракт з китайським зовнішньоторговельним обєднанням Norinco на придбання 34 нових китайських бронетранспортерів ZBL09 з колісною формулою 8х8 з 30-мм гарматами.

Китайські бронетранспортери є аналогами українських БТР-3Е, які раніше поставляли в Таїланд. За новим контрактом, за кожну машину Королівство заплатить 1,695 млн доларів. Загальна вартість контракту складе 57,63 млн доларів.

Також з Китаєм укладено угоду вартістю на близько 11,4 млн доларів на модернізацію бронеремонтного підприємства, на якому будуть ремонтувати бронетехніку китайського виробництва танків типу 85 і VT4 та бронетранспортерів ZBL09.

Зазначимо, що китайський танк VT4 Королівство буде купувати замість українського БМ “Оплот”. 

Нагадаємо, Таїланд був найбільшим покупцем на українську військову техніку та створював під неї ремонтні бази. Додамо, що разом з Україною без тайського ринку озброєння залишилась Росія, яка останні роки намагалась витіснити “Укроборонпром”.

[articles_related]

Exit mobile version