Site icon Пресса Украины

Індія побила рекорд із одночасного запуску супутників

Сьогодні, 15 лютого, індійська ракета-носій PSLV-C37 стартувала з космодрому в штаті Андхра-Прадеш. Індія успішно вивела на орбіту 104 супутника і побила світовий рекорд.

Про це повідомляє Індійська організація космічних досліджень (ISRO), новину передає «Преса України».

Пуск ракети транслювався в прямому ефірі, ракета-носій стартувала за планом о 09:28 (05:58 за київським часом). Через 17 хвилин після польоту розпочався процесс виведення супутників на орбіту, який проходив у кілька етапів. Загалом, вся місія тривала близько 30 хвилин. У центрі повідомили, що «місія успішно завершилась».

Цей запуск став рекордним. Завдяки ракеті-носію PSLV-C37 на орбіту було виведено 104 супутники, вага яких (у більшості), становила 5 кілограмів. Стартова маса ракети дорівнює 320 тонн, а довжина складає 44,4 метра. Основним вантажем став індійський супутник Cartosat-2, який важить близько 714 кілограмів і призначений для спостереження за поверхнею Землі. Саме цей супутник відокремився від ракети через 15 хвилин зі старту. 

Відомо, що з інших супутників є лише 2 індійського виробництва – INS-1A і INS-1B. Інші супутники, переважно, належать американській приватній фірмі Planet Labs, її супутники називаються Dove. Вони забезпечать зйомку Землі. 

Цей пуск став рекордним для світової космічної індустрії за кількістю запущених одночасно супутників. Рекорд за цим показником належить Росії . Вона доставила на орбіту 37 супутників в 2014 році. США запускали одночасно 30 супутників. Останнє досягнення Індії в цій сфері датувалися 22 червня 2016 року, коли ISRO успішно вивела на орбіту відразу 20 супутників.

Нагадаємо, у NASA зможуть робити прогноз погоди для Марсу.

[articles_related] 

Exit mobile version