Site icon Пресса Украины

Міноборони РФ перебазувало 20 екіпажів ядерних бомбардувальників

Командування збройних сил Росії перебазувало більше 20 екіпажів стратегічних ядерних бомбардувальників на оперативні аеродроми.

Про це розповіли в прес-службі міноборони РФ, новину передає «Преса України».

«Більше 20 екіпажів дальньої авіації перебазовані на оперативні аеродроми. Екіпажі дальньої авіації завершили перебазування з аеродромів постійної дислокації в Амурської, Іркутської, Саратовської, Калузької, Мурманській областях на оперативні аеродроми в рамках раптової перевірки бойової готовності ВКС», – йдеться в повідомленні.

У міноборони РФ розповіли, що до перевірки залучаються близько 45 тисяч військових збройних сил та близько 1700 одиниць озброєння і військової техніки.

«Льотчики стратегічних ракетоносців Ту-160 і Ту-95МС, дальніх бомбардувальників Ту-22М3 і літаків-заправників Іл-78 виконали тривалі перельоти, подолавши кілька тисяч кілометрів, і зараз перебувають у готовності до виконання завдань за призначенням», – повідомили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що підрозділи збройних сил Російської Федерації отримали першу партію нових реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С». 

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін наказав провести раптову перевірку боєготовності повітряно-космічних сил Російської Федерації.

[articles_related]

Exit mobile version