Site icon Пресса Украины

Трамп розпочав переговори про перенесення посольства США з Тель-Авіву до Єрусалиму

У неділю, 22 січня, президент США Дональд Трамп у телефонному режимі поспілкувався з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. Лідер американців запросив ізраїльського політика у лютому відвідати Вашингтон. Як зазначили у Білому домі, представники обох сторін планують обговорити подальшу співпрацю. 

Про це повідомили місцеві ЗМІ. Новину передає «Преса України».

«Під час бесіди з президентом США прем’єр-міністр Ізраїлю висловив бажання щодо тісної співпраці з Дональдом Трампом. Він прагне віднайти спільний підхід до зміцнення миру і безпеки в регіоні, щоб не було розбіжностей між Ізраїлем та Сполученими Штатами», – йдеться у виданні Reuters.

За словами Шона Спайсера, прес-секретаря Білого дому, на даний момент Трамп уже розпочав переговори щодо майбутнього перенесення посольства США до Єрусалиму з Тель-Авіву.

«Ми зараз знаходимося на початковому етапі обговорення цього питання», – наголосив Спайсер, коментуючи кореспондентам можливість перенесення дипломатичного представництва. 

Зауважимо, що мер Єрусалима Нір Баркар під час інтерв’ю сказав, що він повністю підтримує намір адміністрації президента США щодо перенесення диппредставництва.

Нагадаємо, що Дональд Трамп під час своєї передвиборної кампанії пообіцяв перенести посольство США до Єрусалиму, а також домогтися, щоб це місто був офіційно визнане як неподільна і єдина столиця ізраїльської держави. 

Крім того, політики також обговорили ядерну угоду з Іраном, мирний процес у Палестині, жителі якої вважають Східний Єрусалим столицею своєї майбутньої держави, через що постійно виникають кровопролитні суперечки та інші важливі проблеми. 

Раніше повідомлялося, що президент Палестинської нацадміністрації Махмуд Аббас наголосив, що перенесення посольства США в Єрусалим не допоможе примиренню конфліктуючих сторін в регіоні.[articles_related]

Exit mobile version