Site icon Пресса Украины

На Донбасі почалась примусова мобілізація студентів до НЗФ

Російське військове командування наказало активізувати примусову мобілізація студентів до лав незаконних збройних формувань на Донбасі.

Про це розповіли в прес-службі ГУР, новину передає «Преса України».

«У зв’язку зі значним некомплектом особового складу з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ окупаційним командуванням інтенсифіковано насильну призовну кампанію серед населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей», – йдеться в повідомленні.

У розвідці пояснили, що такі дії керівництва бойовиків пов’язані з масовим дезертирством російських військовослужбовців. Вони розповіли, що під примусову мобілізацію попали також студенти середньо-технічних та вищих навчальних закладів.

Раніше повідомлялося, що федеральна служба безпеки РФ та спецслужба «ДНР» почали примусово відправляти на передову бойовиків, які були незадоволені діяльністю місцевої влади та РФ.  

Нагадуємо, на окупованому Донбасі з військового учбового центру РФ дезертирували 11 російських інструкторів, які були незадоволені зарплатою та участю в бойових діях. 

[articles_related] 

Exit mobile version